COCKER TRIBUTE

Eigenlijk ging het heel snel met het idee voor een Tribute-album. Willem vraagt half juli aan Guus of hij Unchain my heart wil inzingen. Guus reageert met Gaaf! Lijkt me leuk! Cocker tribute cd?.
Willem komt met een lijst Cocker-nummers waar hij tracks van heeft, Guus vult aan met andere nummers, lang verhaal kort: de Cocker Tribute is geboren.

De werkwijze is simpel: Willem stuurt een ruwe mix naar Guus, die zingt een eerste versie in en stuurt ‘m terug. Dat gaat zo een paar keer op en neer totdat beiden tevreden zijn over het resultaat.

Willem gaat vervolgens een eerste mix maken: elk instrument wordt apart beluisterd, bijgewerkt op klankkleur, voorzien van een galm of ander effect en steeds weer beluisterd totdat beiden tevreden zijn.

Sommige tracks worden door Willem opnieuw ingespeeld, andere worden door hem met muzieksoftware opnieuw gecomponeerd. Luister bijvoorbeeld naar de gitaarsolo in N’oubliez jamais.

Sommige koortjes zijn niet helemaal wat Guus en Willem willen. Ze benaderen een aantal Delftse zangers en zangeressen die spontaan hun medewerking toezeggen. Er wordt gebruikt gemaakt van een mobiel opnamesetje zodat corona geen kans krijgt het project te verzieken.

 

Ook voor een enkele gitaarsolo zoeken ze met succes een Delftse muzikant.

Uiteindelijk is er een compleet album geproduceerd met lekkere nummers van Joe Cocker, de man met een stem als roestige golfplaten en een enorme feel. Guus is een zanger met cockeriaanse stembanden en kan als geen ander Cocker’s muziek op het podium brengen.

En er is altijd meer bij zo’n project: website bouwen, foto’s maken, publiciteit en presentatie regelen, videoclip opnemen en meer.

Het album is te beluisteren op deze website, maar er is ook een Limited Edition op een usb-creditcard beschikbaar. Kijk daarvoor op deze pagina.

Veel luisterplezier!

LINE-UP

‘With a little help from our friends’

Line-Up

‘With a little help from our friends’


We zijn erg trots dat we een aantal Delftse muzikanten bereid hebben gevonden mee te werken aan het Cocker Tribute album! Hier en daar koortjes en wat gitaarsolo’s konden we goed gebruiken.

Door het coronavirus konden we niet samen in een studio bij elkaar komen om het op te nemen, wat eigenlijk de beste manier van inzingen en spelen is. Er is dan een interactie die goed is voor het resultaat.

Iedere muzikant(e) heeft zijn of haar partijen dus thuis ingezongen of ingespeeld op een digitaal opnameapparaat met goede studiomicrofoon. Daarna zijn deze tracks in de edit toegevoegd aan het nummer, zo hier en daar van een galmpje voorzien en op volume gebracht.

Het resultaat mag er zijn, bedankt!

Guus & Willem

Kirsten Buist

Zangeres

Kirsten maakt als import-Delftse (geboren en getogen in Erica) al ruim 20 jaar de Delftse muziekscene onveilig in bands als Bad Liver, Venus Envy en Radio Venus. Ze werkte als backing vocalist mee aan diverse CD’s (oa Big Max) en maakt onder de naam Self Pollution Recordings ook haar eigen opnames.

Heike Nulkes

Zangeres

Heike is actief (geweest) als backing vocaliste in coverbands zoals Rock & Dirty en Guz & Friends. Onlangs nam zij, samen met vele andere zangers en muzikanten, deel aan het door Guus georganiseerde initiatief ‘Stil in Delft’. Ze deinst niet terug voor een uitdaging en op de vraag of ze mee wilde doen aan het bijzondere Cocker tribute, was JA het enige mogelijke antwoord. En wat een geweldige ervaring was het!

Edwin Nieuwkamer

Zanger

Edwin speelt gitaar sinds zijn twaalfde en heeft daar vanaf het begin ook altijd bij gezongen. Eerst als ‘one man band’ en daarna in verschillende bandjes waaronder Los Chaos. Ruim tien jaar geleden is hij met Los Contact begonnen: samen met John en Joost mooie liedjes spelen met meerstemmige zang. Delftenaren kunnen hem ook kennen van ruim twintig jaren cabaret op het Grotius College waarvoor hij vele liedjes heeft geschreven en uitgevoerd. Na ‘corona’ komt er van deze liedjes een album. Des te leuker om nu aan dit project mee te mogen werken!

Joost van der Waerden

Zanger

Ik ben opgevoed met klassieke muziek, zong in koren etc. Vrijwel onbekend bij het Delftse publiek tot ik samen met John en Ed in Los Contact ging zingen en spelen. Daarvóór actief met Los Chaos, de roemruchte coverband van de Delftse Rugby Club. Semi- akoestisch heeft Los Contact opgetreden tijdens de Corinacrisis.

Breed repertoire met één gemeenschappijke noemer: driestemmige zang. We doen graag mee met het project van Guus en Willem, backgroundsinging comes natural to us.

 

Henk Robers

Zanger / gitarist

Muzikant met een lange staat van dienst in onder de Polle Eduard Band. Daarna in ‘De Teeps’: live spelen samen met backing tracks. De laatste jaren vooral actief in La Blusa met cajun en zydeco songs. Speelt met Guus en Willem in ‘Painted Wool’, waar na corona een nieuw album van verschijnt. Ook voor veel bands de technicus die voor strakke opnames in de eigen studio zorgde.

John Boon

Zanger

Al mijn hele leven ben ik het liefst met muziek bezig. Vanaf mijn twaalfde ben ik actief op het podium. Hoofdzakelijk als toetsenist, maar zing altijd graag een tweede, derde, vierde stem of in een koortje mee. In 2001 ben ik gestopt en rond 2008 ben ik weer begonnen met het af en toe spelen in diverse samenstellingen.
Sinds twee jaar heb ik het Hammondorgel herontdekt. Dat is mijn grootste passie, maar vaak ook in combinatie met een stage piano, want ook de piano blijft voor mij onmisbaar. En dan niet te vergeten: af en toe lekker spelen op de accordeon of de cajon.

Ferdinand Bakker

Gitarist

Ferdinand is muziek: gitarist, componist en producer, vooral bekend door de groep Alquin. In 1976 komt Alquin met een nieuw album ‘Best Kept Secret’ dat zeer enthousiast wordt ontvangen. Het album wordt opgenomen in Engeland door Vic Smith, die dat ook deed voor, inderdaad, Joe Cocker. Deze maand presenteert hij, samen met Michel van Dijk, het album ‘Lone’.

Joe Cocker

 

 

Joe Cocker zat al in kleine bands in zijn geboortestad Sheffield toen hij vijftien jaar oud was. Hij verscheen voor het eerst op de Amerikaanse televisie in 1969, in de Ed Sullivan Show.

I’ll Cry Instead, Cockers eerste single, was een cover van The Beatles. Hij had een eerste bescheiden hitje in Engeland in 1968 met Marjorine. Zijn eerste grote hit, zijn tweede Beatlescover, verscheen in het najaar van 1968: With a Little Help from My Friends, een eigen versie van een van de nummers op het conceptalbum Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Kort daarna, in de zomer van 1969, deed zijn verschijning op de Woodstock zijn populariteit nog verder stijgen. Andere vroege hits, uit het begin van de jaren zeventig, waren Cry me a river, High time we went en Feelin’ Alright.

In die periode begonnen zijn problemen met drugs en alcohol, maar hij maakte een comeback in de jaren tachtig. Hij had grote hits met You are so beautiful, Up where we belong en Unchain my heart, waardoor hij een nieuw publiek aan zich bond.

Cocker coverde meer liedjes, bekend werden onder andere zijn versies van The Letter (van The Box Tops), van Feelin’ Alright (van Traffic) en van Summer in the City (van The Lovin’ Spoonful). Hij blies ook nieuw leven in het Randy Newman-liedje You Can Leave Your Hat On, dat werd gebruikt in de erotische film 9½ Weeks. Hij was beroemd om zijn opvallende, rauwe stemgeluid en zijn performance.

Cocker overleed 22 december 2014 op 70-jarige leeftijd in zijn huis in Colorado aan de gevolgen van longkanker.

 

HARD- & SOFTWARE
Team Cocker Tribute

 

Native Instruments – S61 MK2 – Keyboard
Native Instruments – KOMPLETE 12 – Samples
Native Instruments – Session Horns Pro – Samples
Adobe – Audition – Audio edit
Logic – Pro 10 – Audio edit
East West – Voices of Soul – Samples
UVI Workstation – Ravenscroft 275 – Piano samples
IK Multimedia – Hammond B-3X – Samples
Behringer – QX1204USB – Mixer
AKG – C-452EB – Mike
Yamaha – AX596 – Amplifier
Arena – AV110 – Speakers
Sony – MDR-CD780 – Headphone
Apple – iPad – Tablet
Tascam – DR40X – Recorder
Behringer – QX1202USB – Mixer
Lewitt – MTP 940 – Mike
Roland – R07 – Recorder
Gatt – HP 7 – Headphone

Willem & Guus, wethouder Bas Vollebregt en videoclip

 

error: Alert: Op deze inhoud berust copyright!